5

Liftingul bratelor

Fluctuatiile in greutate, imbatrinirea sau chiar predispozitia ereditara pot cauza modificari ale aspectului dumneavoastra fizic pe care nu le asteptati. Intre acestea se incadreaza aspectul “ cazut “ al pielii bratelor. Exercitiul fizic poate imbunatati tonusul musculaturii bratelor dar nu va ajuta in ceea ce priveste excesul de piele care si-a pierdut elasticitatea sau depozitele localizate de grasime.

Daca in partea interioara a bratelor dumneavoastra se observa portiuni in care pielea este flasca, cazuta in raport cu conturul musculaturii, un lifting brahial poate fi solutia adecvata. In general, un astfel de lifting indeparteaza excesul de piele si grasime restabilind conturul natural. Rezultatul este un aspect mai tonifiat, tineresc, care va poate oferi mai multa incredere in sine.

Tributul platit unei imagini mai bune este insa cicatricea de pe fata interna a bratului.

Ce este liftingul bratelor?

Liftingul bratelor este o interventie chirurgicala destinata remodelarii bratelor, in portiunea dintre axila si cot. Numita si brahioplastie, interventia este efectuata pentru:

- a indeparta pielea in exces care formeaza falduri cand bratul este departat de corp;
- a intari si a nivela tesutul de sustinere care defineste forma bratului; in plus, pot fi eliminate depozite localizate de grasime.

Modificarile corporale tratate prin brahioplastie pot aparea atat la barbati cat si la femei, de cele mai multe ori fiind datorate unei pierderi a elasticitatii pielii si tesutului de sustinere la nivelul bratelor. Pot fi datorate unei pierderi semnificative in greutate (pielea care a fost foarte intinsa si-a pierdut capacitatea de a se retracta). Se pot datora imbatrinirii, factorilor ereditari sau asocierii dintre acestea.

Un lifting al bratelor nu poate corecta musculatura detonifiata a bratelor; de fapt cei care aleg sa-si faca o brahioplastie sunt oameni cu o conditie fizica buna nemultumiti de un aspect care nu poate fi corectat prin exercitiu fizic.

In general, candidatii perfecti pentru aceasta operatie sunt:

- adultii de orice varsta, normoponderali, a caror greutate este relativ stabila;
- cei cu o stare buna de sanatate, nefumatori;
- oameni cu o atitudine pozitiva si asteptari realiste fata de ceea ce le poate oferi brahioplastia.

Unde incep?

O consultatie la chirurgul plastician este primul pas in a invata cum un lifting brachial va poate ajuta sa dobanditi un aspect mai tineresc al bratelor.

Consultatia va include:

- o discutie asupra asteptarilor si evaluarea cazului dumneavoastra;
- optiunile disponibile pentru brahioplastie;
- tratamentul recomandat de catre chirurgul plastician.

Evaluarea

Starea dumneavoastra de sanatate si aspectul fizic general pot afecta major rezultatul interventiei chirurgicale. Acestea vor fi evaluate atent in cadrul consutatiei. Succesul operatiei necesita ca:

- sa va expuneti deschis asteptarile;
- sa detaliati istoricul dumneavoastra medical, folosirea diferitelor medicamente, vitamine, suplimente alimentare, consumul de alcool, tutun, droguri recreationale;
- sa urmati intocmai recomandarile chirurgului dumneavoastra.

Siguranta

Nu toti chirurgii care efectueaza interventii de brahioplastie sunt chirurgi plasticieni. Asigurati-va ca medicul dumneavoastra este membru al Asociatiei Chirurgilor Plastici din Romania cu drept de practica recunoscut de Colegiul Medicilor din Romania.

Liftingul meu de brate

Brahioplastia este o procedura sigura care poate imbunatati semnificativ aspectul bratelor. Operatia incepe cu o incizie plasata pe fata interna a bratelor. Aceasta incizie se poate intinde de la nivelul axilei la nivelul cotului sau poate fi mai scurta. Lungimea inciziei si traseul ei depind de localizarea si gradul excesului de piele ce trebuie indepartat, precum si de preferintele si tehnica aleasa de chirurg. Daca este necesara si indepartarea unor portiuni de grasime, aceasta este fie excizata fie tratata prin lipoaspiratie. Tesutul de sustinere este intarit si remodelat folosind fire de sutura. Ulterior este rezecat surplusul de piele. Inciziile sunt inchise prin suturi rezorbabile; uneori sunt folosite si fire care sunt indepartate la doua saptamani.

Dupa aceasta operatie ramane o cicatrice pe fata interna a bratului. In unele cazuri elasticitatea pielii este atat de slaba incat poate fi necesara in viitor o reinterventie.

Pregatirea pentru operatie

Chirurgul plastician va explica in detaliu interventia de brahioplastie. Inaintea interventiei veti primi instructiuni precise legate de:

- analize necesare preoperator;
- ce medicamente aveti sau nu voie sa luati in ziua interventiei;
- informatii specifice tipului de anestezie practicat.

In plus, veti fi rugat sa semnati un consintamant prin care chirurgul dumneavoastra se asigura ca ati inteles pe deplin procedura la care veti fi supus, inclusiv eventuale riscuri sau complicatii. Intre riscurile posibile includem formarea de hematoame, aparitia unei infectii, diminuarea sensibilitatii pielii in anumite zone. Orice operatie se insoteste de riscuri specifice tipului de anestezie practicat. Toate acestea vor fi discutate.

La ce sa ma astept?

Brahioplastia este o operatie care necesita de obicei internare pentru 2 zile. De ce mai multe ori este o interventie efectuata sub anestezie generala, dar se poate face si sub anestezie locala asociata cu sedare.

Dupa operatie

La sfarsitul interventiei inciziile vor fi acoperite cu pansamente; pe brate va fi aplicata o fasa elastica pentru a minimaliza edemul si a sustine noul contur pe masura ce va vindecati. Uneori sunt plasate temporar sub piele tuburi de dren pentru a evacua eventuale colectii de sange.

Inainte de externare veti primi instructiuni legate de:

- ingrijirile necesare la locul operatiei;
- medicamente recomandate pentru a ajuta vindecarea si a reduce riscul unei infectii;
- controale postoperatorii necesare.

Vindecarea

Imediat dupa operatie bratele vor fi umflate, pot aparea echimoze si o usoara senzatie neplacuta la nivelul inciziilor, dar care poate fi controlata cu medicamente. Veti fi sfatuit sa mentineti o pozitie ridicata a bratelor in zilele imediat urmatoare interventiei si sa efectuati mici plimbari cat mai repede posibil pentru a evita aparitia unor complicatii de genul trombozelor venoase. De asemenea se recomanda sa evitati ridicarea de greutati cateva saptamani. In masura in care evitati efortul fizic sustinut veti putea relua activitatile normale in cateva zile.

Inciziile se vindeca in 14 zile, moment in care se vor scoate si firele, daca este necesar. Senzatia de amorteala in anumite regiuni ale bratului se va ameliora in timp. Este necesar sa evitati expunerea zonei operate la soare sau sa folositi creme de protectie pana la 6 luni postoperator, in caz contrar pot aparea probleme legate de pigmentare locala. Poate dura pana la un an pentru a atinge stadiul de completa maturare a cicatricilor.

Rezultate si prognostic

Liftingul bratelor va poate imbunatati major aspectul fizic cu pretul unei cicatrici. Rezultatele sunt stabile pe termen lung cu conditia de a va mentine greutatea si conditia fizica.

Chirurgul dumneavoastra, alegerea dumneavoastra

Alegerea unei interventii de chirurgie cosmetica sau reconstructiva este o decizie importanta; de asemenea si alegerea unui chirurg plastician.

Asigurati-va ca medicul dumneavoastra este un chirurg cu drept de practica recunoscut de Colegiul Medicilor din Romania, membru al Asociatiei Chirurgilor Plastici din Romania.

Nu există comentarii

Postează un comentariu