3

Liftingul coapselor

Un corp tonifiat si bine proportionat este de regula asociat cu o dieta sanatoasa si un program regulat de exercitii fizice. Dar in ciuda scaderii in greutate sau efortului fizic nu puteti avea intotdeauna aspectul fizic dorit. Coapsele pot avea un contur disproportionat comparativ cu soldurile si fesele. Imbatrinirea, sarcina, fluctuatii in greutate dar si predispozitii genetice pot contribui la slaba elasticitate a tesuturilor si pot determina aspectul de falduri sau neregularitati de contur al coapselor.

Daca un program regulat de exercitii fizice asociat pierderii in greutate nu v-a ajutat sa aveti un aspect mai tonifiat, tineresc si mai bine proportionat, un lifting de coapse poate fi solutia pe care o cautati. O astfel de operatie remodeleaza aspectul coapselor prin indepartarea excesului de piele si uneori de grasime; aceste modificari va pot imbunatati imaginea corporeala si va pot da mai multa incredere in sine.

Ce este liftingul de coapse?

Liftingul coapselor este o procedura chirurgicala destinata imbunatatirii conturului coapselor. In mod obisnuit interventia modifica aspectul intern al coapselor, cel extern sau ambele prin repozitionarea tesutului de sustinere si prin rezectia surplusului de piele. Rezultatul este un aspect mai tineresc, cu o piele mai intinsa.

Multe cause pot contribui la aparitia neregularitatilor de contur al coapselor si a excesului localizat de piele. Intre acestea enumeram:

- fluctuatiile in greutate ocazionate de sarcina;
- scaderea in greutate dupa operatiile de micsorare a stomacului;
- factori ereditari care influenteaza proprietatile elastice ale pielii inclusiv aspectul de “celulita” si depozitele localizate de grasime;
- procesul natural de imbatrinire care face ca tesuturile sa-si piarda tonusul si elasticitatea in timp;
- expunerea la soare si alti factori de mediu care contribuie la imbatrinirea prematura a pielii;
- obezitatea in copilarie si adolescenta care determina o pierdere prematura a tonusului tineresc al pielii.

Liftingul de coapse poate fi potrivit pentru cei care au o greutate constanta, adecvata inaltimii. Aceasta operatie poate fi efectuata la adulti de orice varsta care au scopuri realiste in ceea ce priveste o imagine mai buna a corpului lor.

Candidatii potriviti sunt aceia care:

- au un exces de tesuturi moi la nivelul fetei interne a coapselor, fetei externe sau ambelor;
- au o buna stare de sanatate, sunt nefumatori.

Unde incep?

O consultatie la chirurgul plastician este primul pas in a afla cum liftingul de coapse va poate imbunatati aspectul fizic. Scopul consultatiei este de a va informa complet asupra interventiei si va include:

- o discutie asupra asteptarilor si evaluarea cazului dumneavoastra;
- optiunile disponibile pentru imbunatatirea aspectului coapselor dumneavoastra;
- rezultatele asteptate, riscuri asociate, potentiale complicatii;
- varianta de tratament recomandata de chirurgul plastician.

Evaluarea

Starea de sanatate si aspectul fizic general pot afecta major rezultatele unui lifting al coapselor. Acestea vor fi evaluate cu atentie in cadrul consultatiei. Succesul interventiei necesita ca:

- sa va impartasiti deschis asteptarile;
- sa expuneti in detaliu istoricul dumneavoastra medical, eventuale tratamente medicamentoase, folosirea de vitamine, suplimente alimentare, consumul de alcool, tutun, droguri recreationale;
- sa urmati intocmai recomandarile medicului.

Siguranta

Nu toti chirurgii care efectueaza lifting de coapse sunt chirurgi plasticieni. Asigurati-va ca medicul dumneavoastra este membru al Asociatiei Chirurgilor Plastici din Romania cu drept de practica recunoscut de Colegiul Medicilor din Romania.

Liftingul meu de coapse

Interventia chirurgicala va fi individualizata situatiei dumneavoastra. Astfel, vor fi tratate urmatoarele aspecte:

- zonele de piele laxa, lasata;
- depozitele localizate de grasime;
- neregularitatile de contur cunoscute ca si “celulita”.

Zona tratata poate fi fata interna, cea externa a coapselor sau ambele.

Liftingul coapselor este singura metoda de remodelare corporeala care poate restaura cu atata eficienta forma regiunii si aspectul tonifiat al pielii. Lungimea si traseul inciziei practicate depind de localizarea si gradul excesului de piele necesar a fi indepartat, dar si de preferintele personale si judecata chirurgului plastician. Pentru tratarea zonei interne a coapselor inciziile sunt practicate la nivelul regiunii inghinale putand fi extinse inferior pe fata interna a coapsei catre genunchi. Pentru tratarea fetei externe a coapsei este necesara prelungirea inciziei din zona inghinala catre solduri si regiunea fesiera in asa fel incat cicatricea sa fie ascunsa de catre lenjeria intima.

Folosind aceste incizii chirurgul plastician va remodela coapsele. Grasimea in exces poate fi excizata sau liposuctionata. Tesutul de sustinere va fi ranforsat, surplusul de piele va fi indepartat/ redistribuit pentru atingerea unei ameliorari a proportiilor si conturului.

Liftingul de coapse poate fi asociat cu alte interventii chirurgicale fie efectuate simultan fie separat ca de exemplu liposuctia, liftingul fesier, abdominoplastia, liftingul mamar, mamoplastia de reducere si ascensionare. Nu toti pacientii insa sunt buni candidati pentru proceduri combinate.

Rezultatele liftingului coapselor sunt vizibile imediat, cu toate ca initial se suprapun cu aparitia de echimoze sau edematierea zonei. Va fi necesar sa purtati ciorapi elastici pentru cateva saptamani dupa operatie pentru a minimaliza edemul si a sustine tesuturile pe masura ce se vindeca.

Pregatirea pentru operatie

Chirurgul plastician va explica in detaliu interventia la care veti fi supus.

Inaintea interventiei veti primi instructiuni precise legate de:

- analize necesare preoperator;
- ce medicamente aveti sau nu voie sa luati in ziua interventiei;
- informatii specifice tipului de anestezie practicat.

In plus, veti fi rugat sa semnati un consintamant prin care chirurgul dumneavoastra se asigura ca ati inteles pe deplin procedura la care veti fi supus, inclusiv eventuale riscuri sau complicatii. Intre riscurile posibile includem formarea de hematoame, aparitia unei infectii, diminuarea sensibilitatii pielii in anumite zone. Orice operatie se insoteste de riscuri specifice tipului de anestezie practicat. Toate acestea vor fi discutate.

La ce sa ma astept?

Liftingul coapselor este o operatie care necesita de obicei internare pentru 2-3 zile. De ce mai multe ori este o interventie efectuata sub anestezie generala, dar se poate face si sub anestezie locala asociata cu sedare.

Dupa operatie

La sfarsitul interventiei inciziile vor fi acoperite cu pansamente; pe membrele pelvine va fi aplicata o fasa elastica sau ciorap elastic pentru a minimaliza edemul si a sustine noul contur pe masura ce va vindecati. Uneori sunt plasate temporar sub piele tuburi de dren pentru a evacua eventuale colectii de sange.

Inainte de externare veti primi instructiuni legate de:

- ingrijirile necesare la locul operatiei;
- medicamente recomandate pentru a ajuta vindecarea si a reduce riscul unei infectii;
- controale postoperatorii necesare.

Vindecarea

Imediat dupa operatie coapsele vor fi umflate, pot aparea echimoze si o usoara senzatie neplacuta la nivelul inciziilor, dar care poate fi controlata cu medicamente. Veti fi sfatuit sa reluati mersul cat mai repede posibil pentru a minimaliza riscul de tromboza venoasa si alte complicatii.

Trebuie sa evitati efortul fizic pentru a nu tensiona suturile pe masura ce se vindeca. Este de asemenea recomandat sa dormiti cu genunchii ridicati pe perne. Urmati cu atentie aceste recomandari- sunt esentiale pentru un rezultat bun. Reluarea activitatilor usoare, cotidiene este posibila la 2-3 saptamani dupa operatie.

Inciziile se vindeca in 14 zile, moment in care se vor scoate si firele, daca este necesar. Senzatia de amorteala in anumite regiuni ale copsei se va ameliora in timp. Este necesar sa evitati expunerea zonei operate la soare sau sa folositi creme de protectie pana la 6 luni postoperator, in caz contrar pot aparea probleme legate de pigmentare locala. Poate dura pana la un an pentru a atinge stadiul de completa maturare a cicatricilor.

Rezultate si prognostic

Rezultatul interventiei de lifting al coapselor este vizibil imediat, dar poate dura cateva luni pentru a atinge aspectul definitiv. Cicatricile, desi permanente, pot fi ascunse prin costumul de baie si imbracaminte. Aspectul fizic obtinut este stabil cu conditia sa va metineti greutatea si conditia fizica.

Chirurgul dumneavoastra, alegerea dumneavoastra

Alegerea unei interventii de chirurgie cosmetica sau reconstructiva este o decizie importanta; de asemenea si alegerea unui chirurg plastician.

Asigurati-va ca medicul dumneavoastra este un chirurg cu drept de practica recunoscut de Colegiul Medicilor din Romania, membru al Asociatiei Chirurgilor Plastici din Romania.

Nu există comentarii

Postează un comentariu