a1

PRESMED – PRactica Europeana pentru Studentii la MEDicina

Asociatia ”Centrul Roman de Initiative” (CRI), Universitatea de Medicina si Farmacie ”Carol Davila”(UMF) Bucuresti si Dental Profile 2000 SRL au lansat proiectul POSDRU/161/2.1/G/ 135696 „PRESMED – PRactica Europeana pentru Studentii la MEDicina ”.

Proiectul vine in intampinarea nevoilor studentilor la Medicina, prin organizarea de stagii de practica, sub coordonarea unor cadre universitare de renume, dar si prin vizite de studiu in locatii semnificative pentru formarea lor. In plus, proiectul ofera pentru cei 360 de studenti din Bucuresti activitati de orientare si consiliere in cariera, precum si un ghid tiparit de orientare si consiliere in cariera.

In completarea stagiilor de practica, vizitele de studiu vor fi gazduite de unitati precum: o clinica medicala, un laborator de cercetare, o sala de operatie din spital, un centru de radio-diagnostic, un centru de radioterapie oncologie, un laborator de histopatologie, un laborator de analize medicale, o unitate de primiri urgente, o sectie de anestezie si terapie intensiva si o expozitie de produse si echipamente medicale.

Proiectul deserveste scopul final al Axei Prioritare 2, respectiv cresterea ocupabilitatii persoanelor aflate in perioada de educatie si formare profesionala initiala, in contextul societatii bazate pe cunoastere, contribuind la atingerea urmatoarelor obiective specifice aferente AP 2 si DMI 2.1 (conform DCI POSDRU): imbunatatirea serviciilor de orientare si consiliere profesionala si promovarea si dezvoltarea parteneriatelor in randul scolilor, universitatilor, intreprinderilor si altor institutii in vederea facilitarii tranzitiei de la scoala la viata activa.

Prin aspectele punctate mai sus, implementarea proiectului contribuie la realizarea obiectivelor Axei Prioritare 2 – ”Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”, Domeniului Major de Interventie 2.1. – ”Tranzitia de la scoala la viata activa”, Cerere de propuneri de proiecte Nr. 161 – ”Tranzitia de la scoala la viata activa”.

Dr. Ec. Razvan Daraban, Presedintele Asociatiei Centrul Roman de Initiative

”Credem ca oamenii fac diferenta – prin proiectele noastre, facem tot posibilul sa oferim posibilitati reale de dezvoltare participantilor. Vizam dezvoltarea si excelenta, de aceea incercam, impreuna cu partenerii nostri, sa redefinim modalitatea de realizare a stagiilor de practica din domeniul medical. Studentii mai bine pregatiti azi vor fi specialistii in medicina de maine!”.Prof. Univ. Dr. Ioan Lascar, Presedintele Colegiului Medicilor Bucuresti, sef Clinica Chirurgie Plastica – Microchirurgie reconstructiva – Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti; Prorector stiintific al Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti

„Practica de vara pentru studentii la medicina ofera prigilegiul contactului direct cu pacientul. intr-o prima etapa, respectiv in anul I, studentii sunt indrumati de catre cadrele didactice in vederea dezvoltarii abilitatii de comunicare cu pacientul, adica invata ABC-ul intocmirii unei anamneze corecte, care reprezinta baza informationala pentru stabilirea unui diagnostic clinic initial si constituie fundamentul pentru structurarea strategiei de evaluare paraclinica. In acelasi timp, studentii anului II iau contact direct cu modalitatile de ingrijire a pacientilor cu profil chirurgie plastica, respectiv pregatirile preoperatorii si ingrijirile postoperatorii. Studentii din anii III-IV sunt progresiv implicati in activitatile concrete ce vizeaza ingrijirile specifice specialitatii chirurgie plastica pentru regiunea cranio-faciala. Perioada de practica de vara ofera in acelasi timp si oportunitatea efectuarii unor gesturi si tehnici specifice in laboratorul de microchirurgie al Clinicii, in vederea familiarizarii cu domeniul microchirurgiei reconstructive in etapa experimentala. Anii avansati, respectiv IV, vor avea acces in sala de operatii pentru a asista la desfasurarea interventiilor specifice de diferite grade de complexitate. Scopul final este reprezentat de familiarizarea studentilor cu sfera de preocupare a domeniului chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva in regiunea cranio-faciala precum si confruntarea in etapa experimentala cu exigentele impuse de practicarea acestui domeniu. Este astfel oferita oportunitatea stabilirii concordantei intre dorinta de a practica aceasta specialitate prin dobandirea unor abilitati tehnice strans legate de cultivarea aptitudinilor personale, sub indrumarea unor cadre didactice cu competenta si experienta in domeniu.”As. Univ. Drd. Razvan Nicolae Teodoreanu, Medic primar Chirurgie Plastica, Estetica si Microchirurgie Reconstructiva.

“Practica pentru studenti este continuarea fireasca a activitatii teoretice desfasurate in cursul anului. Ea consolideaza informatiile primite si permite aprofundarea lor pe un model real. Practica europeana pentru studenti ,este un prilej excelent de a face acest stagiu,in conditii foarte bune ,cu acces direct la manevrele medicale si chirugicale si la standarde europene.”

Sef lucrari Dr. Dragos Slavescu, Medic primar chirurgie maxilo-faciala, Medic specialist Chirurgie plastica si reconstructiva si General Manager Dental Profile 2000

”Implicarea Dental Profile in proiectul President provine din necesitatea educarii si formarii tinerei generatii conform dictonului ”Investind in Tineri, Investesti in Viitor”. Dorim ca Dental Profile 2000 sa devina un instrument al coagularii preocuparii specialistilor pe aceasta tema complexa, Estetica Dento-Faciala, putand reprezenta un centru metodologic de referinta pentru reteaua de specialitate si partener de dialog pentru forurile internationale de profil”. As. Univ. Dr. Adrian Frunza, Medic specialist Chirurgie Plastica
„Stagiile de practica pentru studentii la Medicina au un rol foarte important in dezvoltarea lor profesionala. Ne bucuram ca putem face parte din echipa care implementeaza un proiect care vizeaza aceasta dezvoltare a abilitatilor practice si le ofera posibilitatea de a experimenta modalitati de lucru pe care nu le-ar putea incerca altfel.”

Despre parteneri

Asociatia ”Centrul Roman de Initiative” (CRI) este una dintre cele mai active organizatii non-guvernamentale din Romania, cu o activitate extinsa in domeniul consultantei si implementarii de proiecte europene de dezvoltare a resurselor umane, cat si pentru domeniul antreprenorial. Proiectele derulate de organizatie, atat in calitate de beneficiar, cat si in calitate de partener, au schimbat in bine viata a cateva zeci de mii de oameni, din toate domeniile economice si din toate regiunile tarii, prin activitati de orientare si consiliere profesionala, cursuri de calificare si recalificare in urma carora cursantii au primit certificate recunoscute international dar si stimulente si premii, cursuri de utilizare a calculatorului, stagii de practica pentru elevii scolilor postliceale sanitare, elaborarea si tiparirea de unor lucrari privind segregarea profesionala bazata pe gen in sectorul de sanatate. La acestea se adauga organizarea de campanii de promovare desfasurate la nivel national, in mai multe domenii de activitate.

CRI detine experienta relevanta in derularea de proiecte cu finantare din fonduri structurale, atat la nivel national, cat si transnational, partenerii organizatiei fiind din tari precum Spania, Polonia, Italia, Marea Britanie, Germania.

Universitatea de Medicina si Farmacie ”Carol Davila” (UMF) Bucuresti este cea mai prestigioasa institutie de invatamant superior medical din tara noastra, care a fost intotdeauna un punct de referinta in dezvoltarea invatamantului medico-farmaceutic romanesc si, de asemenea, un deschizator de drumuri in ceea ce priveste progresul cercetarii stiintifice.

UMF este considerata un lider in domeniul stiintelor medicale, continuator al traditiilor primei scoli de medicina din tara si un pion in dezvoltarea invatamantului si a cercetarii stiintifice de specialitate. Numele institutiei se leaga de ilustri profesori si savanti. Toate aceste considerente constituie premisele unui invatamant medical de inalta tinuta caracterizat de tendinta de perfectionare continua ce se impune prin metode moderne de predare – invatare, prin dialogul si implicarea activa a studentilor in procesul instructiv – educative, precum si prin capacitatea institutiei de a forma si indruma studentii pe un parcurs profesional adecvat si individualizat.

Dental Profile 2000 SRL reprezinta o companie al carei domeniu principal de activitate consta in activitati de asistenta medicala ambulatorie si stomatologica, inclusiv radiologie dentara. infiintata in anul 2000, firma a devenit un centru de excelenta in domeniu, dezvoltand un sistem dentar unic in Romania in ceea ce priveste serviciile, tehnologia, logistica si organizarea.

Pe masura ce piata a oferit conditii de implementare a unor tehnici si materiale noi, concomitent cu dezvoltarea activitatilor de implantologie dentara, firma s-a impus prin volumul si calitatea lucrarilor pe acest segment. Serviciie executate in ultimii 3 ani sunt: tratamente stomatologice privind cosmetica dintilor; obturatii compozit de diferite clase; extirpari radiculare; tratament gangrena; implant dentar; sinus lift; aditie de os; extractii dentare; chisectomie; rezectie apicala; refaceri bont; coroane ceramice si metalice; proteze; parodontologie.

Dental Profile 2000 este prezenta in Bucuresti cu doua clinici stomatologice echipate la standarde internationale, clinici infiintate cu scopul de a furniza un set complet de solutii stomatologice, atestate si recunoscute la nivel national si international. Compania este singura firma in Romania ce poate asigura solutii medicale integrate pentru orice problema pe care pacientul o are, fie ca este vorba de dantura sau de organism, dezvoltand un sistem inovator de ingrijire medicala printr-o colaborare continua cu cei mai buni specialisti din toate sectoarele medicale.

De asemenea, Dental Profile 2000 dispune de specialisti pe fiecare disciplina stomatologica: chirurgie, implantologie, parodontologie, protetica, cosmetica dentara, endodontie, ortodontie. Pentru a garanta o perfectionare continua a serviciilor, echipa de specialisti a companiei este angrenata in proiecte de cercetare si dezvoltare a noilor tehnici in domeniul stomatologic, prin colaborari interdisciplinare cu clinici din Bucuresti si din tara si din strainatate.

Nu există comentarii

Postează un comentariu